7 Temmuz 2013 Pazar

Orucunuzu acarken dikkat

Yaşanmış ilginç olaylar

Orucunuzu acarken dikkat

Bu yıl günde 17 saat oruç tutulacağını biliyorsunuz, posadan zengin, sulu ve hafif yiyecekler tercih etmesinin uygun olabilir. Günlerin uzun olması nedeniyle sıvı tüketimini arttırmak gerekir, "İftarda orucu ılık bir bardak suyla açmak doğrudur. Soğuk su içmek, bütün gün boş olan midede gaz ve hazımsızlığa neden olabilir. Az miktar peynir, hurma gibi kahvaltılık yedikten sonra sindirimi kolay olduğu için çorba içilmesi uygun olur".

Ramazan ayında beslenme alışkanlıkları konusunda : Ramazan’ın bu yıl uzun ve sıcak günlere denk geldiğini belirtmek gerekir

"17 saat süreyle oruçlu olunacak bugünlerde yağlı ve şekerli ağır yiyecekler yerine posadan zengin, sulu ve hafif yiyecekler tercih edilmesi gereklidir. Oruç tutarken mutlaka sahura kalkılmalı, çoğunlukla az tuzlu peynir, yumurta, domates, salatalık ve maydanoz gibi sebzeler, meyve, süt veya yoğurt, tam tahıllı ekmek veya makarna gibi yiyeceklerle beslenilmelidir. 1 - 2 ceviz veya 5 - 6 badem, fındık yenebilir. Ekmek, pilav yiyelim karnımızı doyuralım derken, salataya, meyveye ve suya gereken önemi vermemek sık yapılan hatalardan biridir. Sebze ve meyveler hem daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar, hem de içerdikleri su ve posa sayesinde kabızlık problemi yaşamanızı engeller. Posa içeriği en yüksek besin grubu olan haşlanmış kuru nohut, kuru fasulye, kuru barbunya da salatalara eklenebilir veya zeytinyağlı yemek olarak tüketilebilir. İftarda orucu ılık bir bardak suyla açmak doğrudur. Soğuk su içmek, bütün gün boş olan midede gaz ve hazımsızlığa neden olabilir. Az miktar peynir, hurma gibi kahvaltılık yedikten sonra sindirimi kolay olduğu için çorba içilmesi uygun olur."

Rahatsızlıkları bulunanlara da öneriler : şeker hastalığı, kalp ve böbrek hastalığı, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklara sahip ve düzenli ilaç kullanan kişilerin, sindirim sistemi rahatsızlığı olanların, gebe ve emziren kadınların, büyüme ve gelişme çağındaki çocukların sağlıkları açısından oruç tutmamaları önerilmektedir.


ilginc olaylar , ilginc videolar , ilginc bilgiler , esrarengiz olaylar , ibretlik olaylar , ilginc hikayeler , enteresan olaylar , ilginc hediyeler , korkunc olaylar , garip olaylar , gizemli olaylar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder