7 Temmuz 2013 Pazar

Turk kizindan muthis bulus

Yaşanmış ilginç olaylar

 Muz kabuğundan biyoplastik

Türk kızı Elif, muz kabuğundan biyoplastik üretti, Google Bilim Fuarı 2013’te özel ödülü aldı

Türkiye’den Elif Bilgin (16), “muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması” fikrine dayanan çalışmasıyla dünyanın en büyük online bilim fuarı olan Google Bilim Fuarı’nda (Google Science Fair) binlerce proje arasından sıyrılarak 15 Global Finalist’ten biri olmaya hak kazandı. Lise öğrencisi Elif Bilgin, ayrıca Scientific American “Science in Action” ödülünün de sahibi de oldu.  Google Bilim Fuarı kapsamında çevre, Sağlık veya kaynak sıkıntısı gibi sorunlara yönelik fark yaratacak projesini hayata geçirilebilmesi için Elif Bilgin’e 1 yıl süreyle mentorluk ve 50 bin Amerikan Doları tutarında bütçe desteği sağlanacak.

Büyük Ödül için Yarışmaya Devam

Jürinin aylar süren titiz değerlendirmesinin ardından geçtiğimiz haftalarda duyurulan 90 bölgesel finalistten biri olan Elif Bilgin, küresel elemelerin ardından bugün duyurulan 15 global finalist arasında yer aldı. Son aşama olan “Büyük Ödül”ün sahibi olacak proje 1-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak online halk oylaması ile belirlenecek. Finale kalan genç bilim insanları, 23 Eylül’de kutlamalar ve büyük ödül için Google’ın Kaliforniya’daki merkezinde buluşacak.

Büyük ödülü kazanan öğrenci 10 günlük Galapagos Adaları gezisinin yanı sıra LEGO, CERN veya GOOGLE’a ziyareti de içeren çok çeşitli armağanların da sahibi olacak. Final galası 23 Eylül’de yarışmanın web sitesinden Google+ sayfasından ve Youtube kanalından izlenebilecek.

Google büyük bilim insanlarının çoğunun içlerindeki bilim merakını erken yaşlarda geliştirdiği gerçeğinden hareketle, Ocak ayında dünyanın dört bir yanındaki 13-18 yaş arasındaki parlak beyinleri dünyayı değiştirecek fikirlerini paylaşmaya davet etmişti. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Google Bilim Fuarı’na (Google Science Fair) 120’yi aşkın ülkeden, inanılmaz çeşitlilikte ve heyecan verici binlerce başvuruda bulunuldu.


ilginc olaylar , ilginc videolar , ilginc bilgiler , esrarengiz olaylar , ibretlik olaylar , ilginc hikayeler , enteresan olaylar , ilginc hediyeler , korkunc olaylar , garip olaylar , gizemli olaylar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder